Onduidelijkheid over Windows Phone 8 Apollo

Volgens een betrouwbare bron dicht bij Microsoft krijgt het aanstaande Windows Phone 8 Apollo OS geen upgrademogelijkheid. Als dit gerucht klopt zou dit betekenen dat alle bestaande apparaten die draaien op Windows Phone Mango niet geüpgrade kunnen worden naar het nieuwe besturingssysteem.

Hiermee zou onder andere Nokia's nieuwe vlaggenschip, de Lumia 900, blijven hangen in Windows Phone 7 als later dit jaar het nieuwe Windows Phone OS uit gaat komen.

Apart genoeg heeft Microsoft zelf niet gereageerd op dit gerucht door het tot het land der fabelen te verwijzen. In plaats hiervan hebben zij in hun reactie aangegeven dat alle bestaande apps gewoon kunnen blijven draaien op Windows Phone Apollo.

"We hebben publiekelijk bekendgemaakt dat alle huidige apps in onze marketplace zullen blijven draaien op de volgende versie van het Windows Phone besturingssysteem. Buiten dat hebben wij niets te melden over onze toekomstige releases", aldus Microsoft.

Hiertegenover staan de uitspraken van Nuno Silva via de website engadget. De man die volgens zijn LinkedIn-profiel een 'ontwikkelaar evangelist' is bij Microsoft, zegt dat alle Windows Phone-apparaten over gaan naar het nieuwe Windows Phone Apollo. Volgens hem zullen zelfs de eerste generatie handsets van LG en Samsung worden geüpgraded.

Er lijkt dus grote onduidelijkheid te bestaan over het al dan niet upgraden van bestaande Windows Phone-apparaten. Er lijkt niets anders op te zitten dan te wachten op de uiteindelijke release van Windows Phone Apollo later dit jaar of een duidelijkere verklaring van Microsoft zelf.