Avengers-grondlegger Nick Fury krijgt eigen film

Het fictieve personage Nick Fury, de grondlegger van het superheldencollectief The Avengers, krijgt zijn eigen film. Filmproducent Marvel is bezig met een film met de voorlopige titel Nick Fury, valt te lezen op de site van het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. Fury wordt gespeeld door Samuel L. Jackson en was te zien in vijf films over de Avengers-superhelden.

"Het lijkt me wel tof", zegt de acteur. "Nick Fury heeft zelf geen bovennatuurlijke krachten, dus het moet iets cools zijn, waarschijnlijk undercover."

S.H.I.E.L.D. is een organisatie die de wereld beschermt tegen bovenmenselijke vijanden. Grondlegger Nick Fury struint sinds jaar en dag de wereld af naar potentiële rekruten, en loopt daarbij meerdere superhelden tegen het lijf die hij bijeenbrengt onder de naam The Avengers.

Fury was al te zien in kleine scènes aan het eind van Iron Man 1 en 2, Thor en Captain America: The First Avenger. Hij is prominenter in beeld in The Avengers, dat volgende week woensdag in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

"In de film zou ik waarschijnlijk bijgestaan worden door Black Widow", zegt Jackson over het personage van Scarlett Johansson. "Zij heeft net als ik geen bijzondere gave. We hebben een beetje dezelfde achtergrond. Je weet wel, spionnen en pistolen en messen."

Nick Fury heeft overigens al eens zijn eigen film gehad. In 1998 verscheen Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D. met David Hasselhoff in de titelrol. Wanneer Nick Fury in productie moet gaan, is nog onbekend.


Avengers-grondlegger Nick Fury krijgt eigen film (Foto: Novum)