James Cameron stuurt Arnold Schwarzenegger bij

Regisseur James Cameron stuurt de acteercarrière van Arnold Schwarzenegger af en toe bij. "Ik had het met hem over een nieuwe Terminator-film en heb hem stilletjes advies gegeven", vertelt de Avatar-regisseur en bedenker van de Terminator aan de Amerikaanse muziekzender MTV.

De eerste twee Terminator-films, uit 1984 en 1991, werden geregisseerd door James Cameron en waren voor beide heren een enorm succes. Schwarzenegger en Cameron werkten ook samen aan de actiekomedie True Lies.

De 57-jarige Cameron sprak de 'Oostenrijkse Eik' een tijdje geleden over zijn terugkeer naar het witte doek. "Ik heb hem zo veel mogelijk gestimuleerd", vertelt Cameron over zijn tips over de vijfde Terminator-film. Cameron vond dat de film meer over Schwarzeneggers personage, het Terminator-model T800, zou moeten gaan. "Ik zei Arnold dat hij het niet moet doen tot het verhaal toegespitst is op zijn personage, anders moet hij het niet doen."

In de vierde film, Terminator Salvation uit 2009, was Schwarzeneggers personage gereduceerd tot een kleine bijrol. Die film ging immers over de geschiedenis van de Terminator, waar de T800 nog een prototype is. Aan het eind komt het Terminator-model nog even voorbij, maar het wordt gespeeld door de Oostenrijkse bodybuilder Roland Kickinger, die zo'n twintig jaar jonger is dan Schwarzenegger. Het gezicht van Schwarzenegger is er daarna digitaal, verjongd en wel, overheen gemonteerd.

Velen zijn van mening dat de voormalig gouverneur met zijn 64 jaar inmiddels simpelweg te oud is om nog een geloofwaardige Terminator neer te zetten. Maar Cameron, al decennialang voorvechter van de allernieuwste digitale filmtechnieken, zou hier iets op kunnen vinden.

Cameron ziet nog wel toekomst in het personage. "Ik denk dat er geweldige verhalen te bedenken zijn over de T800." Of de vijfde film over de Terminator er komt, is nog niet duidelijk.


James Cameron stuurt Arnold Schwarzenegger bij (Foto: Novum)