Muzikale Kickstarter voor Turrican

Chris Huelsbeck, componist van computermuziek, is deze week een Kickstarter-project gestart waarmee hij wil proberen voldoende geld in te zamelen om een luxe cd-box op de markt te brengen met bijna alle muziek die hij ooit voor de Turrican-serie schreef.

Uiteraard worden alle tracks helemaal opnieuw in de studio opgenomen en zullen er ook een aantal live-opnames worden toegevoegd van een nog aan te kondigen gamemuziekconcert in Keulen. Huelsbeck heeft inmiddels voor tientallen titels de muziek verzorgd, maar is vooral bekend als componist van het actie-platformspel Turrican.

Ontwikkelaar Factor 5 maakte hier begin jaren 90 furore mee op onder andere Commodore Amiga en later ook SNES en Megadrive. Sinds het faillissement van ontwikkelaar Factor 5 is het stil rondom Turrican, maar volgens Huelsbeck is het naderende 20-jarig jubileum van Turrican een mooi moment om deze box op de markt te brengen.

Naast de nog te produceren cd-box kunnen backers ook extra geld inleggen om in het bezit te komen van t-shirts, posters, je naam in het cd-boekje en een meet and greet met Chris Huelsbeck zelf.

Met dank aan Thornado voor de submit.

Turrican