Tieners openbaar berecht voor fatale steekpartij

De zaken tegen drie tieners die worden verdacht van de steekpartij in januari waarbij een 15-jarig meisje uit Arnhem omkwam, worden gedeeltelijk openbaar behandeld. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald.

Normaal gesproken vinden zaken tegen minderjarigen achter gesloten deuren plaats. In dit geval is de zaak echter heel ernstig en uitzonderlijk en heeft deze niet alleen een grote impact op de familie van het meisje, maar ook op de samenleving, stelt de rechtbank. "Het belang van openbaarheid weegt in dit geval zwaarder dan het belang van de bescherming van de privacy van de verdachten."

De deuren worden wel gesloten bij de behandeling van de persoonlijke omstandigheden van de verdachten. Drie verdachten moesten dinsdag voor de kinderrechter verschijnen. Een 14-jarige jongen wordt ervan verdacht het slachtoffer te hebben neergestoken. Een destijds 16-jarig meisje en haar toentertijd 17-jarige vriendje worden verdacht van het uitlokken van het incident.

Het slachtoffer werd medio januari bij de voordeur van haar ouderlijk huis aan de Stadhoudersstraat neergestoken. Ze bezweek een paar dagen later aan haar verwondingen. Bij de steekpartij raakte ook de 49-jarige vader van het meisje gewond.

De zaak gaat 12 juni verder en wordt vermoedelijk dit najaar inhoudelijk behandeld.