Domenicali: "Sneller met updates komen"

Het Formule 1-team Ferrari kent een uiterst moeizame start van het seizoen 2012. Ondanks dat Fernando Alonso al een race gewonnen heeft en derde staat in de titelstrijd is de auto nog niet zo snel als het team zich wenst. Een negende en een dertiende plaats in China waren hier het voorbeeld van.

"We zijn teleurgesteld, dat mag duidelijk zijn. We hadden de potentie om een beter resultaat te scoren, maar zijn daar niet in geslaagd. Het gebrek aan topsnelheid, een van de zwakke punten van deze auto, heeft ertoe geleid dat met name Fernando niet het maximale uit zijn strategie kon halen. Het was de bedoeling dat hij voor een plek in de top-vijf kon gaan," zei teambaas Stefano Domenicali.

"Felipe hadden we op een tweestopper gezet, waarbij we erop gokten dat anderen meer last zouden hebben van de bandenslijtage. Dit bleek echter maar bij een paar wagens het geval. We moeten de race nu analyseren en kijken hoe we de volgende race het beste kunnen aanpakken."

In ieder geval is één ding duidelijk. "We hebben in de eerste drie races drie verschillende winnaars gehad. De onderlinge krachtsverhoudingen zijn elke race weer anders. We moeten het maximale uit elke kans zien te halen en ondertussen in Maranello hard werken aan de aerodynamische ontwikkeling van de auto. We moeten een versnelling hoger schakelen en nog sneller met updates voor de auto zien te komen."