ProRail controleert spoor Schiphol na verstoringen

ProRail gaat het spoor rond Schiphol meter voor meter controleren. ProRail geeft daarmee gevolg aan een brandbrief van reizigersclub Voor Beter OV. De afgelopen tijd hebben rond Schiphol volgens de spoorbeheerder te veel vertragingen plaatsgevonden. Ook dinsdag was het weer raak. "Schiphol is een belangrijke levensader", legt een woordvoerder van ProRail dinsdag uit.

Onder meer wissels en seinen, de sporen en bovenleidingen worden onderworpen aan een grondige inspectie. "We willen weten of er een samenhang bestaat tussen de verstoringen en zo ja, dat oplossen."

De problemen op het spoor rond Schiphol van dinsdag werden veroorzaakt door een sein- en wisselstoring. Reizigers moesten rekening houden met een vertraging tot een halfuur. De problemen zijn inmiddels verholpen.

Niet alle problemen van de afgelopen weken werden veroorzaakt door sein- en wisselstoringen. "We hadden een paar keer een defecte trein. Ook was er sprake van een kapot gereden bovenleiding. Verder moest het treinverkeer worden stilgelegd vanwege asbest in de Schipholtunnel."

Volgens de woordvoerder zijn verstoringen in heel Nederland onwenselijk, maar al helemaal op en rond Schiphol. "Je zult maar met je koffers op het station staan om een vlucht te pakken. Als er dan geen treinen rijden, is dat heel vervelend."