007 snapt Heineken-kritiek

Daniel Craig begrijpt de kritiek op de nieuwe sponsor van Bondfilm Skyfall, Heineken. Volgens de Britse acteur is de sponsor echter nodig om de dure film te kunnen maken. "Zonder hen zouden we de film niet kunnen maken", zegt hij tegen de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post.

Fans zijn ontstemd dat Bond zijn beroemde 'geschudde en niet geroerde' Martini heeft ingeruild voor het Nederlandse biertje. "Er is grote ophef over, maar het is niet waar de film over gaat, dat beloof ik. We hebben onszelf niet helemaal in de uitverkoop gegooid."

"James Bond is een echte drinker, dat is hij altijd al geweest", gaat de 44-jarige Craig verder. "Het drinken van bier is niet slecht, in de film is het alleen toevallig Heineken." Craig geeft toe zelf ook graag van het blonde drankje te nippen. "Het is mijn favoriete biermerk. Ik drink het iedere ochtend, dat doet toch iedereen?"

Craig vertelt in het interview ook gesloopt te zijn na een werkdag op de set van James Bond. "We zijn op de set om 7.00 uur in de ochtend en beginnen met werken om 08.00 uur tot een uur of 20.30 uur 's avonds. Vervolgens ga ik nog veertig minuten trainen en dan ga ik naar bed." De Brit voelt zich naar eigen zeggen 'fucked' na zo'n dag.

Skyfall wordt geregisseerd door de Britse Sam Mendes. De actiefilm moet op 1 november in de Nederlandse bioscopen draaien.