Jane Jensen werkt aan Moebius

Eerder deze maand werd bekend dat Jane Jensen, het brein achter onder andere Gabriel Knight en Gray Matter, haar eigen studio had opgericht genaamd Pinkerton Road. Nu is bekend geworden wat haar eerste project zal zijn: Moebius.

Op de kickstarter-pagina van de studio waren verschillende pitches te zien voor mogelijke games. Moebius won met 61% van de stemmen en wordt daarmee de eerste game van Pinkerton Road.

De game gaat over Malachi Rector, een handelaar in antiek, die door een multimiljonair uit Manhattan wordt ingezet om een aantal vreemde gebeurtenissen te onderzoeken. Het is een bovennatuurlijke thriller in de trant van Gabriel Knight. Niet alleen het verhaal is in stijl van Jensens eerdere games: Moebius wordt ook een point-and-click adventure-game met 2D graphics. "Het uiterlijk van de game wordt een soort verbeterde versie van Gabriel Knight", aldus Jensen.

De studio is van plan om de game voor iedereen toegankelijk te maken. Voor degenen die geen of weinig adventure-games gespeeld hebben, zal de game een 'casual'-optie hebben. Voor de doorzetters komt er een 'true adventure'-optie.

De game wordt volgend jaar maart verwacht voor pc.

Met dank aan tatsandarum voor de submit.