[Premier League] Wigan stunt ook tegen Arsenal

Wigan Athletic heeft een week na de 1-0 thuiszege op koploper Manchester United opnieuw voor een stunt gezorgd. De ploeg van trainer Roberto Martinez won in het Emirates Stadium met 2-1 van Arsenal. Wigan is door de twee verrassende zeges gestegen van de negentiende naar de zestiende plaats in de Premier League en staat nu vijf punten boven de degradatiestreep.

Wigan, waar Ronnie Stam de hele wedstrijd op de bank bleef, maakte het verschil al in de eerste tien minuten door doelpunten van Franco di Santo en Jordi Gomez. Thomas Vermaelen deed in de twintigste minuut via een rake kopbal iets terug. Verder kwam Arsenal niet, vooral dankzij een serie knappe reddingen van Ali al Habsi.

Arsenal laat door de nederlaag de kans liggen om steviger op de derde plaats te komen. De ploeg van Robin van Persie heeft een voorsprong van vijf punten op achtervolgers Tottenham Hotspur en Newcastle United.

Wigan stunt ook tegen Arsenal (Foto: Novum)