Uitslagen Eredivisie speelronde 30

In de Eredivisie werd dit weekend de 30e speelronde afgewerkt. Koploper Ajax werd verder in het zadel geholpen op weg naar de 31e landstitel, want zowel AZ (3-2 verlies bij PSV) en FC Twente (2-2 gelijkspel tegen NAC Breda) leverden punten in. De Amsterdammers staan nu zes punten voor met nog vier duels te gaan.

FC Twente heeft voor de tweede keer in vier dagen gelijkgespeeld in de Eredivisie. NAC Breda wist op zaterdagavond in blessuretijd een punt uit het vuur te slepen via een goal van Boukhari.

De eerste helft was van een laag niveau, waarna Schalk na rust de score opende. Het leek toch goed te komen voor Twente, dat De Jong twee goals zag maken. Drie minuten in blessuretijd maakte NAC toch nog gelijk door een kopbal van Boukhari en zakten de Enschedeërs naar de vierde plaats.

FC Utrecht heeft een 0-2 achterstand tegen VVV-Venlo om weten te buigen tot een 4-2 overwinning. De Utrechters speelden zich daarmee zo goed als veilig en zullen geen promotie/degradatie-wedstrijden hoeven te spelen.

VVV, dat zestiende staat, kwam al snel op een 0-2 voorsprong via Maguire en Uchebo. Nog voor rust was de orde hersteld in Nieuw-Galgenwaard door goals van Bulthuis en Demouge. Een kwartier na rust zette Demouge de thuisploeg op voorsprong, waarna Gerndt in de slotfase de eindstand op het bord zette.

Verder werd ook de topper gespeeld tussen PSV en AZ. Een verslag van die wedstrijd vind je hier