Uitslag PSV - AZ

PSV is er in geslaagd om de topper tegen AZ te winnen. In eigen huis waren de Eindhovenaren te sterk (3-2). Dit is overigens wel een handreiking naar Ajax, dat de voorsprong op AZ morgen kan uitbouwen door van De Graafschap te winnen.

Bij PSV was ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk (1-2) één wijziging doorgevoerd. Erik Pieters was geblesseerd en kon niet in actie komen. Hij werd vervangen door de 18-jarige Jetro Willems. Bij AZ stond Rasmus Elm gewoon aan de aftrap. Vooraf was nog onzeker of hij zou spelen, maar vlak voor de start van de wedstrijd werd definitief groen licht voor de middenvelder gegeven.

Direct na het eerste fluitsignaal trok PSV ten strijde. Dit resulteerde al snel in paar kansen, waarbij Zakaria Labyad en Jetro Willems betrokken waren. Beide spelers slaagden er echter niet in om te scoren. Ook daarna bleven de Eindhovenaren beter, wat uiteindelijk in de voorsprong resulteerde.

Jeremain Lens was de gevierde man, nadat hij Esteban zag grabbelen bij een doelpoging. De bal stuiterde vervolgens het doel in. Na deze treffer leek PSV de lijn door te trekken, maar zag AZ ineens op gelijke hoogte komen door een fraaie goal van Jozy Altidore, die zijn veertiende treffer van het seizoen maakte.

Jozy Altidore viert de gelijkmaker in de wedstrijd tegen PSV (Foto: Pro Shots)

Nog voor de pauze pakte AZ de leiding in de wedstrijd door opnieuw een prachtig doelpunt. Roy Beerens wist Przemyslaw Tyton te verschalken door de bal via de onderkant van de lat in het doel te werken. Na deze goal sloop de irritatie in de ploeg van PSV, waardoor drie spelers in korte tijd een gele kaart kregen.

In de tweede helft nam AZ duidelijk gas terug en leek hiermee aan te willen geven de voorspron te koesteren. PSV had intussen de grootste moeite om een gaatje in de defensie van de Alkmaarder formatie te vinden. Alleen Dries Mertens slaagde er in een schot op doel af te leveren, maar de bal draaide weg van het doel van Esteban.

Twintig minuten voor tijd leek AZ via invaller Charlison Benschop weer wat vaker de aanval te zoeken. De aanvaller kwam tot twee keer toe dichtbij het doel van Tyton, maar was nog niet trefzekerUiteindelijk slaagde PSV er toch in om op gelijke hoogte te komen. In de 78e minuut tekende Lens zijn tweede doelpunt van de wedstrijd aan, waardoor de Eindhovenaren nog mochten hopen op een zege.

In de slotfase was Benschop nog dichtbij de winnende goal voor AZ, maar zijn schot ging voorlangs. Ook PSV kreeg via Zakaria Labyad een goede kans (vrije trap), maar bleek niet bij machte te zijn om de bevrijdende derde treffer te maken. Diep in blessuretijd was het uiteindelijk Tim Matavz, die PSV alsnog de zege bezorgde.