'RTL verdient over rug scheidende gezinnen'

Het nieuwe RTL 4-programma Echt Scheiden is bij tv-recensent Marcel Peereboom Voller in het verkeerde keelgat geschoten. Hij noemt in De Telegraaf de scheidingsshow van Natasja Froger misplaatste televisie en RTL zou alleen maar uit zijn op geldwolverij.

Peereboom Voller: "RTL 4 is geen hulpinstantie, RTL 4 is een commerciële zender. De toegevoegde waarde van de camera's is er alleen voor RTL. Het belang dat centraal staat, is dat van RTL. En niet dat van de kleintjes. Zij zijn juist het kind van de rekening."

RTL stelt juist dat het belang van de kinderen centraal staat: "Maar die uitspraak staat in schril contrast met het moment dat papa aan zijn kleine kinderen vertelt dat hij weggaat. 'Papa houdt van jullie, ook al zal ik er bijna niet meer zijn.' Hij slaat de deur achter zich dicht. De kinderen kijken niet-begrijpend naar hun huilende mama, naar de deur en in de camera." Dat laatste noemt Peereboom Voller totaal onnodig om aan de Nederlandse kijker te laten zien.

"Een scène die verschrikkelijk was om te zien en waarbij ik er niet achter kon komen wat hierbij het belang van de kinderen was. Dat ze het later kunnen terugkijken? Als ze oud genoeg zijn om te beseffen dat er meer dan een miljoen mensen over hun schoudertjes mee gluurden? Wat is dan de toegevoegde waarde van de televisiecamera?", vraagt de tv-recensent zich af. Echt Scheiden trok afgelopen woensdag meer dan een miljoen kijkers.