'Steam console stap dichterbij'

Door een nieuwe vacature bij Valve lijkt het er toch op dat Valve bezig is met het ontwikkelen van een eigen hardware platform. In de vacature wordt er gezocht naar een elektronica ingenieur met ervaring in het ontwikkelen van hardware.

“Kom nu werken in een zeer gemotiveerd team dat hardware ontwerpt, prototyping, test en produceert voor een breed scala aan platforms. We praten dan niet over standaard muizen en controllers, maar aan een gehele nieuwe spelbelevenis.”

Dat Valve op zoek is naar ingenieurs voor een hardware komt niet uit de lucht vallen. Valve heeft de afgelopen jaren meerdere patenten aangevraagd voor onder andere controllers met trackball integratie, voedingen voor hardware en ARM/ X86 systemen. Een combinatie van deze patenten duidt op dat Valve een pc of een console kan produceren.

Het is nog onduidelijk wat Valve allemaal van plan is met de controller. Geruchten doen de ronde dat er in de controller of een speciale armband een biometrische sensor zit die bijvoorbeeld de hartslag, maar ook het zweet op de handen kan meten. 

Patent Valve