Nieuwe boek J.K. Rowling heet The Casual Vacancy

Het nieuwe boek van Harry Potter-auteur J.K. Rowling heet The Casual Vacancy. Het eerste boek voor volwassenen van de schrijfster verschijnt op 27 september. Het verhaal speelt zich af in het Engelse stadje Pagford, dat niet zo idyllisch is als het op het eerste gezicht lijkt.

De auteur van de bestsellerreeks over de jonge tovenaar Harry Potter maakte donderdag enkele details bekend over haar eerste post-Potterboek en het plot. Het verhaal begint met de plotselinge dood van een geliefde man uit Pagford.

In plaats van een vredig stadje, blijkt Pagford het toneel van een strijd tussen rijkelui en minder bedeelden, ouders en hun puberende kinderen en vrouwen en hun echtgenoten. Uitgever Little, Brown & Co. zegt dat het verhaal iets weg heeft van zwarte komedie. The Casual Vacancy wordt als e-boek en in papieren vorm uitgegeven

Het laatste boek over Harry Potter kwam in 2007 uit. De avonturen van de jonge tovenaar werden verfilmd en bleken kaskrakers. Van de boeken van de voormalige bijstandsmoeder werden wereldwijd ruim vierhonderd miljoen exemplaren verkocht.


Nieuwe boek J.K. Rowling heet The Casual Vacancy (Foto: Novum)