[NBA] Oklahoma onderuit tegen Clippers

Oklahoma City Thunder heeft woensdag een kleine nederlaag in de NBA geleden. De koploper in de Western Conference ging nipt met 98-100 onderuit tegen Los Angeles Clippers. Chris Paul bezorgde de Clippers negen seconden voor tijd een voorsprong, waarna Kevin Durant in extremis nog een driepunter miste.

Paul was met 31 punten topscorer bij de bezoekers, Durant was met 22 punten het meest succesvol voor Oklahoma.

Los Angeles Lakers was verrassend eenvoudig San Antonio Spurs de baas. De nummer drie in de westelijke afdeling van de Amerikaanse basketbalcompetitie was met 98-84 te sterk. Metta World Peace, die voorheen Ron Artest heette, en Andrew Bynum hadden met respectievelijk 26 en zestien punten een belangrijk aandeel in de overwinning.

Voor de Spurs, die tweede staan, was Danny Green het meest trefzeker met 22 punten. Los Angeles moest het voor de derde keer op rij stellen zonder Kobe Bryant. Beide ploegen staan binnen tien dagen nog twee keer tegenover elkaar.

New York Knicks deed door een 111-107 zege op Milwaukee Bucks goede zaken in de Eastern Conference. De formatie staat nu op de achtste plaats, die recht geeft op de play-offs. Carmelo Anthony maakte 32 punten en tien rebounds voor de Knicks, die nu twee overwinningen voor staan op de Bucks.

Overige uitslagen
Toronto Raptors - Philadelphi 76ers 75-93
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 98-104
Boston Celtics - Atlanta Hawks 88-86
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 104-93
New Orleans Hornets - Sacramento Kings 105-96
Houston Rockets - Utah Jazz 91-103
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 113-107
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 118-110


Oklahoma onderuit tegen Los Angeles Clippers (Foto: Novum)