'Eerste levende boksbal van Turkije'

De Turk Riza Gunay verdient al twee jaar zijn geld door als boksbal te fungeren voor mensen die hun stress of agressie kwijt willen. Zij kunnen hem tegen een vergoeding in elkaar slaan.

Gunay, die nu door het leven gaat als 'de eerste klappenvanger van Turkije' geeft aan dat 70 procent van zijn klanten vrouwen zijn. Tot twee jaar geleden was hij beveiliger en bodyguard, maar hij wilde altijd al een eigen bedrijf oprichten en met een opmerkelijke uitvinding of broodwinning komen. Daar lijkt hij dan toch in geslaagd te zijn. Hij kreeg zijn idee na het zien van de Turkse komedie Sark Bulbulu, waarin een acteur zich ook laat slaan voor geld.

De stresscoach biedt zijn klanten vier manieren om zich te uiten en te onstpannen, waaronder de 'levende zandzak' en de 'ontlaad- en relaxkamer'. Bij al deze methodes mag gescholden, geslagen en geschopt worden, maar ook het gooien met taarten, eieren en waterballonnen behoort tot de mogelijkheden.

Een sessie duurt ongeveer 20 minuten, en het startbedrag is 200 Turkse lira (ongeveer 85 euro), maar als de klant met de blote hand wil slaan kan dat oplopen tot 500 Turkse lira (ongeveer 210 euro). Klanten die vaker komen kunnen rekenen op een fikse korting.