Vodafone-brand niet aangestoken

De brand die woensdag leidde tot grootschalige verstoring van het netwerk van Vodafone is niet aangestoken. De Rotterdamse politie heeft na onderzoek geen aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk

De brand in de Cairostraat in Rotterdam ontstond in de vroege ochtend, waarbij enkele gasflessen op het dak van het pand explodeerden. De brand sloeg over op het pand van Vodafone. Doordat de koeling in een technische ruimte uitviel, ontstond een grote storing in het mobiele netwerk.

Honderdduizenden mensen konden dagenlang niet of nauwelijks bellen, sms'en en mobiel internetten. De problemen zijn een kleine week later nog altijd niet opgelost. Het netwerk doorstond dinsdag de ochtendspits. Het telecombedrijf vreesde eerder nog voor nieuwe storingen door overbelasting. Vodafone slaagde er maandagnacht in het netwerk stabiel te krijgen.

In de getroffen regio rond Rotterdam en Den Haag was bel-, sms- en mobiel internetverkeer dinsdagochtend goed mogelijk. Snel mobiel internet via het 3G-netwerk was gedeeltelijk beschikbaar. Ook in de rest van het land was het netwerk stabiel.

De werkzaamheden worden dinsdagnacht hervat om het netwerk volledig op de rails te krijgen.