Twee duikers vermist in Zeeland

Bij de Zeelandbrug bij Zierikzee worden maandagmiddag twee duikers vermist. Dat maakte de Veiligheidsregio Zeeland bekend. De melding kwam 1,5 uur nadat de duikers het water waren ingegaan binnen. Het gaat vermoedelijk om twee Belgische vrouwen, die deel uitmaakten van een duikgezelschap.

Reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en een Belgische reddingshelikopter zijn een zoekactie begonnen. Vaartuigen van Rijkswaterstaat, politie en brandweer leveren ondersteuning. De brandweer heeft ook duikers ingezet.
 

Update 17:47 uur
De twee duiksters die maandag vermist werden nadat zij in de Oosterschelde waren gaan duiken zijn weer terecht. Zij werden rond 16.30 uur op de wal aangetroffen. Volgens kustwachtcentrum KNRM zijn de twee door een boot opgepikt.

De twee Belgische vrouwen begonnen om 11.30 uur aan hun duik bij de Zeelandbrug samen met hun echtgenoten. De vier hadden afgesproken zo'n 35 minuten onder water te blijven, maar de vrouwen kwamen niet meer boven. Een van de mannen sloeg daarna alarm, weet een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Rond 13.25 uur zijn de hulpdiensten met een zoekactie begonnen. Deze werd bemoeilijkt door de sterke stroming in het gebied. Wat zich precies onder water heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Mogelijk zijn de vrouwen door de stroming op een andere plaats boven water gekomen.