Politie houdt 23 supporters aan bij bekerfinale

De politie heeft bij de strijd om de KNVB Beker tussen PSV en Heracles in de Rotterdamse Kuip 23 supporters aangehouden. De arrestaties werden onder meer verricht voor openbare dronkenschap, baldadigheid, afsteken van vuurwerk en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, meldt de politie.

Voor aanvang van de wedstrijd zag de politie een groep Feyenoordsupporters in een horecagelegenheid aan de Pannekoekstraat. Onder hen waren enkele leden van de harde kern, daarom werden alle 42 supporters gecontroleerd en werden hun namen opgeschreven.

Op de grond vond de politie twee messen, een boksbeugel en een kleine hoeveelheid harddrugs. Een supporter werd aangehouden omdat hij geen identificatiebewijs bij zich had.

De door PSV gewonnen wedstrijd is volgens de politie goed en beheersbaar verlopen. Heracles stond voor het eerst in de bekerfinale en dat had een complete volksverhuizing tot gevolg.

Vanuit Almelo waren bijna negentienduizend supporters in 218 bussen en 825 auto's naar de Kuip afgereisd. Vanuit Eindhoven waren bijna tweehonderd bussen, vijf treinen en meer dan honderd auto's naar Rotterdam getrokken. Daarnaast waren vanuit Gorinchem twee boten naar Rotterdam gevaren.