Verkoop van Harry Potter e-books overtreft alle verwachtingen

De Harry Potter-boeken liggen inmiddels al enige tijd in de winkels en we hebben vorig jaar dan eindelijk definitief afscheid moeten nemen met de film Harry Potter en de Relieken van de Dood - deel 2. Daarom is het nu de beurt aan de e-books om de wereld te veroveren.

In de eerste drie dagen van de openstelling van de Harry Potter-webshop Pottermore is er voor meer dan een miljoen pond (meer dan 1,21 miljoen euro) aan e-books verkocht. Dat komt neer op ruim 150.000 exemplaren. De CEO van Pottermore, Charlie Redmayne, noemt dit aantal 'boven alle verwachtingen'.

J.K. Rowling, de auteur, heeft zich altijd fel verzet tegen digitale publicatie omdat ze er zelf controle over wilde houden. Nu kan dat, gezien Pottermore de enige plek is waar de digitale boeken verkrijgbaar zijn.

Waarschijnlijk zijn de meeste bezitters van de digitale boeken voornamelijk fans die al in het bezit waren van de normale boeken, denkt redacteur Neill Denny van Bookseller. Ook voorspelt Denny dat een deel van de lezers zich aangetrokken voelt tot de digitale exemplaren, om niet in de verlegenheid gebracht te worden als ze in het openbaar een kinderboek aan het lezen zijn.