Natte sneeuw in paasweekeinde

Fraai lenteweer zit er komend paasweekeinde niet in. De paasdagen verlopen naar verwachting uiterst wisselvallig. Het is fris en regenachtig en zaterdag is er zelfs kans op natte sneeuw, meldt een woordvoerder van Weeronline vrijdag.

De meteorologen van Weeronline verwachten voor zaterdag een mix van wolken en zon. In de middag kan een enkele bui vallen, die soms bestaat uit natte sneeuw. Er staat een koude noordenwind en het wordt maximaal 8 graden. In de nacht naar zondag is kans op vorst aan de grond.

Eerste paasdag begint droog, maar al snel komen storingen vanuit het noorden het land binnen en gaat het regenen. Het wordt maximaal 11 graden. Tweede paasdag verloopt al helemaal bewolkt en regenachtig. "Een klein voordeel is dat er wel zachtere lucht het land binnenstroomt, waardoor de maxima uitkomen op een graad of 13."

Volgens Weeronline is de maand april koud begonnen, met een gemiddelde etmaaltemperatuur van 7,1 graden. Normaal is dat 8,2 graden.

Mensen die dit weekeinde in de Alpen op wintersportvakantie gaan hebben volgens de zegsman meer geluk. In Frankrijk en Oostenrijk wordt vrijdag een flink pak sneeuw verwacht.