Nog steeds bereikproblemen Vodafone

Gebruikers van Vodafone hebben nog steeds problemen met hun bereik. De problemen die woensdagochtend zijn veroorzaakt door een brand bij een netwerkcentrale in Rotterdam zijn nog niet opgelost, meldt Vodafone op Twitter.

Meerdere klanten klagen geen bereik te hebben. Het bereik moet volgens Vodafone in de loop van de middag beter worden. Ook wordt geklaagd over een verstoorde nachtrust door sms'jes die midden in de nacht aankomen terwijl ze woensdagmiddag zijn verstuurd. Dat de sms'jes nu pas aankomen, komt volgens Vodafone doordat de reparaties effect beginnen te krijgen.

Door de brand in Rotterdam lag het 2G-netwerk voor sms'en en bellen en het 3G-netwerk voor onder meer mobiel internet er woensdag in de Randstad uit. Aanvankelijk had een kwart van alle Nederlandse Vodafone-klanten hier last van.

Om het 2G-netwerk in de regio over te nemen werd een noodvoorziening naar het getroffen gebied gebracht. Deze noodvoorziening moest ervoor zorgen dat in de loop van woensdagavond het bel- en sms-verkeer weer op gang kwam, maar dat lijkt donderdagochtend nog niet helemaal gelukt. Vodafone wil het 3G-verkeer via andere netwerkcentrales in het land omleiden.