[CL] Uitslag Real Madrid - APOEL Nicosia

Real Madrid heeft op fraaie wijze de halve finale van de Champions League bereikt. De Madrilenen wonnen in eigen huis met 5-2 van APOEL Nicosia. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een 3-0 zege voor de Spanjaarden.

APOEL Nicosia was vanaf het eerste fluitsignaal niet van de eigen helft af te krijgen. Hierdoor kon Real Madrid het spel maken en kwam het na een aantal kansen voor onder meer Higuaín en Halil Altintop. Zij slaagden er echter nog niet in om het net te doen bollen. Na bijna twintig minuten maakten de Cyprioten bijna de openingstreffer, maar de treffer viel zoals zo vaak gebeurd aan de andere kant.

Cristiano Ronaldo slaagde er na 26 minuten in om doelman Pardo te verschalken. Na de treffer probeerde APOEL Nicosia via Aílton op gelijke hoogte te komen, maar Iker Casillas reageerde alert op de poging. Het antwoord kwam vervolgens van Kaká, die vrij snel na de mogelijkheid voor de bezoekers de 2-0 liet aantekenen. Op slag van rust was het opnieuw de Braziliaan, die in kansrijke positie kwam. Nu stond zijn vizier echter niet op scherp, waardoor de Madrilenen met een voorsprong naar de thee gingen.

De tweede helft werd vervolgens een waar doelpuntenfeest. In de 67e minuut maakte Manduca de aansluitingstreffer, waarna Cristiano Ronaldo en Callejón niet veel later de wedstrijd definitief in het slot gooiden. De Cyprioten kregen vervolgens nog wel een penalty, nadat Altintop binnen de zestien een overtreding op Adorno maakte. Dit buitenkansje werd verzilverd door Solari.

Het slotakkoord was uiteindelijk voor Di María, die de eindstand op het bord zette. Door deze 5-2 zege plaatste Real Madrid zich overtuigend voor de halve eindstrijd.