Red Bull: "Achterblijvers sneller opzij"

Red Bull Racing wil er alles aan doen om in dit Formule 1-seizoen de schade te beperken. De Oostenrijkse renstal stuurde naar aanleiding van de aanrijding in Maleisië tussen Sebastian Vettel en Narain Karthikeyan zelfs een teammanager bij HRT en Marussia langs.

Volgens Red Bull gaan de rijders van de achterhoedeteams niet snel genoeg opzij, met alle gevolgen van dien. "We hebben onze teammanager opgedragen om met Marussia en HRT te praten zodat hun coureurs voortaan beter opletten. Ze rijden op een totaal ander niveau, soms wel zes of acht seconden per ronde langzamer, en ze moeten beter uitkijken. Sebastian verloor daardoor 12 punten die uiteindelijk doorslaggevend kunnen zijn in de titelstrijd," zei adviseur Helmut Marko op Servus TV.

Daarnaast is Marko niet tevreden over de RB8 die nog niet kan tippen aan zijn succesvolle voorgangers. "Het helpt niet dat deze auto alleen onder bepaalde omstandigheden de snelste is, en niet constant. Eerlijk gezegd lijkt het momenteel wel of de wagen zelf bepaalt wanneer hij de snelste is en wanneer niet."