Notch' nieuwe game heet 0x10c

De bedenker van Minecraft, Markus "Notch" Persson, heeft bekendgemaakt wat de titel van zijn nieuwe game is: 0x10c. Net zoals in Minecraft kunnen spelers in een vroeg stadium beginnen met spelen, zodat het eindproduct gevormd wordt naar ieders smaak.

0x10c heeft een heus verhaal meegekregen. Spelers komen in een fictioneel parallel universum terecht, waar de zogenoemde 'space race' nooit opgehouden is. Bedrijven en rijke individuen hebben veel meer van de ruimte ontdekt dan wij in onze eigen wereld hebben.

Nadat er een fout is opgetreden in de computers die verantwoordelijk zijn voor het slaapgedrag van de mens, vertrekt het schip naar een onbekend stukje ruimte en worden de ruimtereizigers pas wakker in het jaar, jawel, 281,474,976,712,644. Daar vinden ze niet veel tot zelfs heel weinig beschaving.

Het schip beschikt maar over een bepaald aantal wattage en elke actie die je doet zal energie slurpen uit die bron. Daar zal de gameplay omheen gebouwd worden. "The computer in the game is a fully functioning emulated 16 bit CPU that can be used to control your entire ship, or just to play games on while waiting for a large mining operation to finish." 

0x10c belooft ruimtegevechten, de mogelijkheid om onderzoek te doen, een geavanceerd economisch systeem en ducktape. Als laatste is bekend dat spelers een maandelijks bedrag mogen neertellen, omdat Notch en zijn crew "will emulate all computers and physics even when players aren't logged in."