[CL] Uitslag FC Barcelona - AC Milan

FC Barcelona heeft voor het vijfde seizoen op rij de halve finale van de Champions League bereikt. De Spaanse titelverdediger won thuis met 3-1 van AC Milan, wat genoeg was na de 0-0 gelijkspel van vorige week. Messi wjst weer twee goals te maken, al waren ze dit keer beide van de penaltystip.

Het begin van de wedstrijd was vrij open, met kleine kansen over en weer. De beste kansen waren voor Barcelona, maar Messi had zijn vizier nog niet op scherp. Dat had hij na elf minuten wel, toen hij een zelf verdiende strafschop net achter Abbiati wist te krijgen. Na de goal was het vooral eenrichtingsverkeer van Barcelona richting het Italiaanse doel, zonder echt grote kansen te creëren.

Milan bleef daardoor niet kansloos en wist zelfs na een halfuur de gelijkmaker te produceren. Een goede actie van de Italianen werd koel afgerond door Nocerino. Na de goal bleef Barcelona, zoals zovaak, het meest in balbezit, maar ook nu bleven grote kansen uit. Het werd echter geholpen door scheidsrechter Kuipers, die een duw- en trekpartij van Nesta bij een corner als overtreding beschouwde en weer een strafschop gaf aan de thuisploeg. Ook nu wist Messi wel raad met deze buitenkans en zette Barcelona bij rust op een 2-1 voorsprong.

Niet gek ver na rust werd het duel beslist door Barcelona, nadat het spel op en neer golfde kwam Iniesta vrij voor keeper Abbiati na een gekraakt schot van Messi. De Spanjaard schoot de bal onberispelijk binnen. Barcelona kwam wat meer in zijn spel na de 3-1, maar toch kwam Milan er onder andere via Robinho nog een aantal keer gevaarlijk eruit. Zo werd een doelpunt van Boateng afgekeurd na vermeend hands van Robinho.

Barcelona ging door met hun gebruikelijke combinatiespel, wat leidde tot een grote kans voor invaller Thiago, die de bal net naast schoof. De Spanjaarden hielden vervolgens het tempo te laag en ook Milan bleek niet bij machte om het tij nog te keren. In de slotfase miste Adriano nog de kans op de 4-1, terwijl Valdes moest ingrijpen bijeen inzet van Ibrahimovic. Het duel eindigde echter in 3-1, waardoor Barcelona zich plaatste voor de halve finale.