[CL] Uitslag Bayern München - Olympique Marseille

Bayern München heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Zuid-Duitse ploeg won in eigen huis de return in de kwartfinale met 2-0 van Olympique Marseille nadat er vorige week in Frankrijk al met dezelfde score werd gewonnen. Hierdoor kan Bayern zich gaan opmaken voor een confrontatie met Real Madrid.

Bayern begon het duel zonder de in vorm zijnde Arjen Robben die rust kreeg van trainer Jupp Heynckes. De Fransen wisten dat het in München lastig zou worden om een langer verblijf in de Champions League te bewerkstelligen, maar trokken vanaf de aftrap wel meteen ten aanval. Dit resulteerde in kansen voor Remy en Morel, maar het was Bayern dat na dertien minuten spelen via Olic na voorbereidend werk van Ribéry keihard toesloeg.

Nog voor rust verdubbelde Olic de score, waardoor het duel gespeeld was. Olympique probeerde het nog wel, maar was machteloos. De Fransen kwamen niet verder dan een kopbal van Brandão, waardoor Bayern zich eenvoudig bij de laatste vier in de Champions League plaatste.

Bayern München

2 - 0

Olympique Marseille

 13' Olic
 37' Olic
   
 
 Gele kaart: Alaba (Bayern München), Mbia (Olympique Marseille)
 
Stadion: Allianz Arena, München
Toeschouwers: 66.000
Arbiter: Oddvar Moen (Noo)
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Lahm
Boateng
Badstuber
Alaba
Müller (Rafinha/39)
Tymoshchuk
Kroos (Pranjic/67)
Luiz Gustavo
Ribéry
Olic (Gómez/75)
  Mandanda
Azpilicueta
Fanni
N'Koulou
Morel (Amalfitano/46)
Mbia
A.Ayew
Cheyrou
Valbuena
Remy (Kaboré/63)
Brandão (Gignac/74)