Hellraiser en Quartermain krijgen tv-series

Het lijkt er op dat twee doodgewaande projecten nieuws leven in is geblazen. Sonar Entertainment  maakte vandaag bekend dat zowel Clive Barker's Hellraiser als H. Rider Haggard's avontuurlijke held Allan Quatermain een revival gaan beleven in de vorm van een tv-serie.

Panacea Entertainment produceert de nieuwe bewerking van het epische verhaal Hellraiser van Clive Barker. Uiteraard keren Pinhead en zijn Cenobites terug, maar in welke vorm de serie gepresenteerd gaat worden is nog niet bekend.

Wat Quatermain betreft is er iets meer bekend. Sonar en Ecosse Films zijn druk bezig met het produceren van tien afleveringen van elk een uur. Voor de serie heeft men een budget van 30 miljoen dollar, aldus de Hollywood Reporter.

Richard Kurti en Bev Doyle, die eerder het scenario leverden voor de heerlijke fantasyfilm Terry Pratchett’s Going Postal, schrijven de scripts voor de Quatermain serie waarin ook zijn meest bekende avontuur, de mijnen van koning Salomon, niet mag ontbreken. Men verwacht dat de verhalen, voor het eerst seizoen, tegen het midden van het jaar af zullen zijn. Opnames voor de serie vinden plaats in Afrika.

Afgelopen weekend was de tv-maatschappij aanwezig op het MipTV festival in Cannes alwaar weer diverse nieuwe tv-series werden gepresenteerd. Sonar en Ecosse Films presenteerden daar onder meer ook een acht uur durende miniserie over King Tut en een bewerking van het stripverhaal Mirror Mirror.