Kleine soldaten plannen een invasie

Uitgever Iceberg Interactive en ontwikkelstudio Kukouri Mobile Entertainment kondigen het spel Tiny Troopers aan. Als speler heb je controle over  een team van kleine soldaten op een 3D-slagveld.

Tiny Troopers bevat dertig missies met verschillende doelstellingen zoals: vernietig vijandelijke gepantserde formaties, bevrijd gijzelaars of  elimineer vijandelijke generaals. Je soldaatjes worden geconfronteerd met vijandelijke infanterie, sluipschutters en tanks. Er gaan veel slchtaoffers in je team vallen, maar er is eindeloze aanvoer van verse rekruten om de gelederen aan te vullen. De overlevenden na een missie worden bevorderd en elke nieuwe streep op hun mouw maakt ze sterker.

Om de overlevingskansen te vergroten verdien je commandopunten om je kleine soldaten betere uitrusting te geven, je team te versterken met een specialist zoals een machine gunner, medic of Delta Force. Je krijgt hulp in de vorm van speciale itemdrops uit vliegtuigen tijdens de missies.

"Tiny Troopers begon als een mobiele game, maar al snel groeide het zo in omvang dat we pc-en Mac-versies wilden maken. Gespecialiseerd in de digitale markt is Iceberg Interactive de topuitgever op dat gebied. En ze hebben nauwe banden  met alle grote digitale kanalen, maar ook de kleinere, voor ons zijn zij de beste uitgever om Tiny Troopers naar pc- en Mac te brengen", zegt Kim Soares, de CEO van Kukouri.

Raymond Snippe, Business Development Director bij Iceberg Interactive, voegt toe:"We zijn zeer verheugd Tiny Troopers op pc en Mac uit te brengen en kijken uit naar een verdieping van onze relatie met Kukouri. Tiny Troopers is een volledig 3D-squadbased actie-spel in een komische stijl dat een breed publiek aantrekt. De graphics zijn leuk, de gameplay is superverslavend, uitdagend en humoristisch. Fans van oorloggames krijgen een echte traktatie!"

Het klinkt allemaal als een vernieuwde versie van de komische klassieker Canon Fodder, hopelijk haalt het dat niveau maar dan in een hedendaagse jasje. Tiny Troopers komt het derde kwartaal uit voor Windows en Mac OS en is alleen via digitale downloadwegen te bemachtigen.

Tiny TroopersTiny Troopers

Tiny TroopersTiny Troopers

Tiny TroopersTiny Troopers