"Wii U niet zo sterk als PS3 en Xbox 360"

Volgens enkele anonieme ontwikkelaars is de Wii U niet krachtiger dan de PS3 en Xbox 360. Grafisch zijn er veel minder mogelijkheden, zo vertelt een ontwikkelaar. "There aren't as many shaders, it's not as capable. Sure, some things are better, mostly as a result of it being a more modern design. But overall the Wii U just can't quite keep up."

Het lijkt erop dat Nintendo zich compleet richt op de nieuwe controller van de Wii U. Volgens andere anonieme bronnen zou een Wii U-pakket bestaan uit de console zelf, en een tablet-controller, waarvan de prijs redelijk hoog zal zijn. Een sterkere grafische kaart en meer geheugen zou voor een nog hogere prijs zorgen.

Ook de nieuwe controller stelt enkele ontwikkelaars teleur. Ze zien de combo van de Wii en het tablet niet zo zitten, en gebruiken liever een PS3 en PS Vita-combo. Het zou makkelijker zijn om hiervoor te programmeren, en het is krachtiger dan de Wii U. "You can do everything with that combo that you can with the Wii U, and more," aldus een anonieme ontwikkelaar.

Wii U