TVM trekt mogelijk buitenlandse schaatser aan

De TVM-schaatsploeg werd deze week verrast door het vertrek van Wouter Olde Heuvel. Eerder vertrokken al zijn broer Remco en Jorien Voorhuis, waardoor versterkingen noodzakelijk zijn geworden. Teammanager Patrick Wouters laat weten dat hij deze week gaat overleggen welke rijders gehaald kunnen worden.

"Misschien is het ook wel de moeite waard om nog even te wachten," zei Wouters tegen NUsport. Hij weet dat Sven Kramer, Ireen Wüst en Jan Blokhuijsen in ieder geval vastliggen en dat ook Douwe de Vries voor de lange afstanden onder contract staat. Met de bij Team Liga vertrekkende Linda de Vries wordt nog onderhandeld.

"Ik wil met iedereen praten," zei Wouters die niet uitsloot dat er een buitenlandse rijder wordt gehaald. "Ik ga het de komende dagen eens bespreken met Gerard Kemkers, maar ook met Wüst, Kramer en Blokhuijsen." Wat Wouters wel opviel is dat de transfermarkt dit jaar vreemd is. "Er heerst onduidelijkheid. Iedereen lijkt in de wachtstand te staan, het is minder overzichtelijk wat de beweegredenen van mensen zijn of zullen worden."