N. de Jong: "Balotelli heeft twee kanten"

Mario Balotelli komt wekelijks negatief in het nieuws. Ploeggenoot Nigel de Jong maakte de Italiaanse aanvaller dagelijks mee bij Manchester City. Het is volgens de Nederlander een speler met meerdere gezichten.

"Hij weet dat hij serieuzer moet worden. Af en toe is hij een dwaas, af en toe is hij geniaal. Hij heeft twee kanten," zei De Jong over Balotelli tegen NUsport. "Heel veel mensen verwachten een gekke stunt van hem. Daardoor leeft in hem: ik moet iets doen, ik moet iets doen. Sommige mensen hebben juist die reuring nodig om te presteren. Hij probeert de balans te zoeken. Hij is gelukkig in zijn relatie, dat scheelt, dat maakt hem meer gefocust. Hij weet dat hij serieuzer moet worden."

Volgens De Jong is manager Roberto Mancini een belangrijk persoon voor Balotelli. "Gelukkig hebben we een trainer die zijn taal spreekt. Dat is belangrijk voor hem, anders was hij allang ontspoord. Komt ook door de mensen die om hem heen hangen. Die verkopen die gekke verhalen aan de kranten."

Balotelli doet af en toe gekke dingen, zoals een persconferentie van zijn oude club Internazionale verstoren. Hij wordt er met open armen ontvangen. (Bron: YouTube)