Veneman: "We gaan andere Iwema zien"

Dit weekend gaat in Qatar het nieuwe MotoGP-seizoen van start. Ook de Nederlander Jasper Iwema komt daar met een nieuwe Moto3-machine aan het vertrek. Volgens bondscoach wegrace Barry Veneman zal de Drent een stuk beter voor de dag gaan komen dan vorig jaar in de 125cc-klasse.

"Hij zit goed in zijn vel. Ik denk dat hij zeker in staat is zijn resultaten uit 2010 te herhalen," zei Veneman over Iwema die in 2010 in het kampioenschap als zestiende eindigde met 34 punten. Dat de 22-jarige Drent vorig jaar niet uit de verf kwam had te maken met de financiële problemen die Molenaar Racing Team had. Die renstal moest zich terugtrekken, waarna hij op het laatste moment nog onderdak vond bij het samenwerkingsverband tussen CBC Corse Team en Fontana Racing.

Dit jaar heeft de coureur uit Hooghalen met Gamma een grote sponsor gevonden, waardoor hij het Tsjechische Honda-team MotoFGR al snel onderdak wist te vinden. "Ik heb Jasper deze winter een trainingsstructuur meegegeven, met onder meer fysieke trainingen op Papendal en een dagelijkse planning van zijn activiteiten. Hij is een echte sportman, we gaan dit seizoen een andere Jasper zien," zei Veneman.