Microsoft wijkt uit naar Nederland

Microsoft verhuist zijn Europese logistieke centrum van Duitsland naar Nederland. Dat bevestigt Microsoft Duitsland maandag na berichtgeving hierover in verschillende Duitse media. Het toenemende aantal rechtszaken over patenten zou de aanleiding zijn voor de verhuizing.

Momenteel is het centrum, van waaruit de spelcomputer Xbox en verschillende andere producten hun weg vinden naar de Europese consument, gevestigd in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Waar het centrum in Nederland wordt gevestigd, wil Microsoft niet zeggen. "We zijn al aan het verhuizen", wil de woordvoerder wel kwijt.

Microsoft is in Duitsland in een patentstrijd verwikkeld met Motorola. Volgens Motorola gebruikt Microsoft een manier van videocompressie die door Motorola gepatenteerd is. Soortgelijke zaken, zoals tussen Apple en Samsung, hebben tot een verkoopverbod geleid.

Hoe de patentzaak en de verhuizing precies met elkaar samenhangen, wil de woordvoerder niet uit de doeken doen. De Duitse media vermoeden dat Microsoft met de verhuizing van het Europese distributiecentrum wil voorkomen dat de rechter verbiedt dat de producten het pakhuis verlaten.