[Primera División] Valencia niet langs Levante in stadsderby

Valencia heeft in de stadsderby tegen Levante duur puntverlies geleden in de strijd om de derde plaats in de Primera Division. De clubs uit Valencia speelden met 1-1 gelijk. De tegenstander van AZ in de Europa League heeft een punt meer dan nummer vier Malaga, dat zaterdag verloor bij Real Betis. Levante staat vijfde op drie punten van Valencia.

Voor Valencia vond Jonas na 35 minuten het net, maar oud-PSV'er Arouna Koné maakte tien minuten na rust gelijk. De formatie van trainer Unai Emery ging in de laatste twee competitieduels onderuit tegen Real Zaragoza en Getafe. Bovendien moet de ploeg donderdag aan de bak tegen AZ na de 2-1 nederlaag in Alkmaar.

Atletico Madrid behaalde een eenvoudige 3-0 zege op Getafe. Eduardo Salvio, Diego en Falcao maakten de doelpunten voor de nummer zeven van Spanje. Stadgenoot Getafe handhaaft zich op de tiende stek.

Valencia niet langs Levante in stadsderby (Foto: Novum)