Sigthórsson: "Dacht aan 1 april-grap"

Kolbeinn Sigthórsson maakte zondag tegen Heracles Almelo (6-0) zijn rentree bij Ajax. De spits was verrast dat hij bij de selectie zat. Sigthórsson stond maandenlang buitenspel en maakte vorige week zijn opwachting bij Jong Ajax in het duel met Jong Sparta.

In die wedstrijd wist de aanvaller al te scoren en ook tegen Heracles vond Sigthórsson het net. In eerste instantie was de spits niet bij de selectie gehaald. Omdat Ismaïl Aissati ziek was, besloot Frank de Boer Sigthórsson op de bank te posteren. "Ik dacht omdat het 1 april was dat het een grapje was", zei de spits tegen Eredivisie Live. "Ik heb hem twee keer gevraagd of het een grapje was. Ik wilde niet aankomen en dan hebben dat iedereen lacht."

"Gelukkig was het waar en de trainer liegt niet. Het was een bijzondere 1 april en een bijzonder om op terug te kijken. We hebben gewonnen en dat is goed voor het team. Juist in de beslissende weken kan ik erbij zijn, want we hebben iedereen nodig. De selectie wordt steeds breder en spelers komen terug. Dat is echt goed voor het team," aldus Sigthórsson.