Uitslagen Eredivisie speelronde 28

De Eredivisie heeft een nieuwe koploper. Ajax won dit weekend met 6-0 van Heracles Almelo en zag AZ gelijk spelen tegen Vitesse (2-2). Hieronder volgt een overzicht van de afgelopen speelronde.

Ajax heeft in de strijd om de landstitel goede zaken gedaan. De Amsterdammers wonnen met 6-0 van Heracles Almelo, dat volgend weekend de bekerfinale tegen PSV speelt.

Heracles Almelo was in de eerste minuut meteen gevaarlijk, maar daarna nam Ajax de regie over. De thuisploeg kreeg veel kansen, waar doelman Pasveer deze onschadelijk wist te maken. Halverwege de eerste helft was het alsnog raak. Ebecilio bediende Janssen, die vervolgens raak schoot.

Na deze treffer ging de Amsterdamse storm even liggen, maar laaide na de thee weer op. Hierdoor vonden Ebecilio en Eriksen het doel. Vervolgens werd Heracles Almelo nog meer gepijnigd door goals van Anita, De Jong en de Sigthórsson, die zijn rentree in de hoofdmacht maakte.

Ook Feyenoord blijft na dit weekend meedoen in de strijd om de landstitel. In eigen huis waren de Rotterdammers met 3-1 te sterk voor NAC Breda.

Feyenoord stond na drie minuten al op voorsprong door een doelpunt van Bakkal. Vervolgens verzuimden Vlaar en Leerdam de score verder op te hogen, waarna NAC Breda via Bayram op gelijke hoogte kwam. Nog voor rust bepaalden Schaken en Cissé de eindstand.

Na de thee viel er in Rotterdam niet veel meer te genieten. NAC Breda probeerde het wel, maar Feyenoord gaf nauwelijks mogelijkheden weg. Bij tijd en wijlen poogden de Rotterdammers te profiteren van de gaten. Dit leverde echter ook niets op.