[Serie A] Stekelenburg met Roma ruim langs Novara

AS Roma heeft zich zondag in de Serie A hersteld van de nederlaag tegen AC Milan van vorige week. De ploeg van Maarten Stekelenburg won in eigen huis met 5-2 van nummer voorlaatst Novara. Door dat resultaat blijft Roma in de race voor de Champions Leagueplaatsen. De achterstand op nummer vier Napoli bedraagt een punt.

Novara nam in Stadio Olimpico brutaal de leiding. Spits Andrea Caracciolo kopte de bal na zeventien minuten knap achter Stekelenburg. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en nam via eveneens mooie kopballen van Marquinho en Daniel Osvaldo de leiding. Er had zelfs nog een derde treffer ingezeten, maar Osvaldo kopte op de lat.

Na rust zetten de bezoekers even aan, maar Stekelenburg toonde zich een betrouwbare doelman. Aan de andere kant sloeg Roma wel toe. Fabio Simplicio scoorde de 3-1, terwijl Bojan Krkic de vierde Romeinse treffer maakte. In de slotfase scoorden beide ploegen nog eenmaal. De Japanner Takayuki Morimoto maakte de 4-2. Invaller Erik Lamela verzorgde namens Roma het slotakkoord.