Kappelhof: "Dost een lange en fysieke spits"

Johan Kappelhof baalt van het verlies van FC Groningen tegen sc Heerenveen. De verdediger zag veel strijdlust bij zijn ploeg en is trots. Kappelhof was de bewaker van goalgetter Bas Dost, die twee keer scoorde. "Natuurlijk baal ik ontzettend van die tegengoals. Dost is een lange en fysiek zeer sterke spits", zegt de voormalig Ajacied na afloop op de clubsite van de Groningers.

"Daarom is het jammer dat we de lengte van Virgil van Dijk misten. We hebben alles gegeven, veel energie in de wedstrijd gestopt en kunnen met de borst vooruit van het veld", aldus de verdediger. Kappelhof vindt dat de 1-2 vlak voor rust het breekpunt van de wedstrijd was. ''We kwamen met een goede gelijkmaker terug in de wedstrijd, maar kregen al snel die 1-2 tegen."

"Jammer genoeg konden we de gelijke stand niet volhouden tot aan de rust. Dan heb je tijd om het één en ander door te spreken. In de tweede helft ging het wel beter, we hadden meer controle en kregen kansen op de gelijkmaker. De 2-2 kwam helaas niet en uiteindelijk maakten ze 1-3. Dat hoort erbij. Als je op zoek gaat naar de gelijkmaker neem je risico’s en dan weet je dat de bal aan de andere kant kan vallen."