Reorganisatie bij SEGA zorgt voor groot verlies

SEGA heeft aangekondigd dat zij het financiële jaar, dat eindigt op 31 maart, gaan afsluiten met een flink verlies. In een mededeling aan haar aandeelhouders zegt het bedrijf dat zij een verlies verwachten van ongeveer 65 miljoen euro.

De hoofdoorzaak van het verlies is het slechte presteren van de gamesdivisie. SEGA gaat dit onderdeel van het bedrijf drastisch reorganiseren. De kosten die men hiervoor berekent, ongeveer 44,5 miljoen euro, zullen ten laste worden gebracht van de jaarcijfers per 31 maart 2012.

De totale netto-omzet van het afgelopen jaar was de helft van waar men op rekende, zo'n 183 miljoen euro. Volgens SEGA zijn de tegenvallende cijfers een gevolg van de economische crisis in Amerika en Europa en van de snelle veranderingen in de marktomstandigheden van de videogamesoftware.

Volgens de reorganisatieplannen zal SEGA zich gaan richten op de huidige spelseries zoals Sonic the Hedgehog, Football Manager, Total War en Aliens. Voor een groot aantal spellen zal de ontwikkeling en productie worden stopgezet. Het is nog niet bekend om welke spellen het gaat.

Volgens de aankondiging van het verlies en de reorganisatie zullen er ook ontslagen vallen binnen het bedrijf. Hierdoor verwacht SEGA een kleiner bedrijf te kunnen neerzetten met langdurige winstgevendheid.