Arrestatie voor verdacht pakketje station Almelo

De politie heeft donderdag een 39-jarige man uit Almelo opgepakt voor het neerleggen van een verdacht pakketje op het station van zijn woonplaats eind februari. Dat meldt de politie. Het station was door het pakketje urenlang ontruimd.

Op beveiligingsbeelden is te zien hoe de man 's ochtends vroeg het pakketje in een lift legde. Vorige week waren de beelden te zien in het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost. Mede dankzij tips van getuigen kon de Almeloër worden aangehouden. De politie heeft bij de man thuis spullen in beslag genomen die mogelijk iets te maken hebben met het pakketje.

Het pakketje werd door een schoonmaker gevonden, waarop een gebied van honderd meter rond het station werd afgezet. Ook werd het treinverkeer van en naar Almelo stilgelegd. Het pakketje werd onder meer met een hond en een robot onderzocht. Er zat wel brandbare stof in, maar daarmee kon hooguit een klein brandje worden veroorzaakt.

Onderzocht wordt of de kosten die het neerleggen van het pakketje hebben veroorzaakt op de verdachte kunnen worden verhaald.


Arrestatie voor verdacht pakketje station Almelo (Foto: Novum)