Borstbeeld Al Pacino in beslag genomen

Bij een actie van de Italiaanse politie tegen de maffia is, naast de gebruikelijke hoeveelheid wapens en drugs, een borstbeeld van acteur Al Pacino als maffiabaas Tony Montana uit Scarface in beslag genomen.

De Italiaanse bromsnorren deden gisteren een inval in het huis van drugsbaas Carlo Padovani. Padovani gaf leiding aan de lokale drugshandel in Napels en zette daarbij ook kinderen van 6 tot 8 jaar in als uitkijkpost.

Het personage van Tony Montana is nog steeds erg geliefd in de criminele wereld. De hoofdrolspeler uit de legendarische film Scarface van Brian De Palma uit 1983 staat symbool voor een man die zich vanuit het niks opwerkt en daarvoor wordt gerespecteerd. In de film speelt Al Pacino Tony Montana, een Cubaanse vluchteling die zich in Miami opwerkt tot één van de grootse maffiabazen van Amerika.

Padovani is niet de enige filmliefhebber in de maffiawereld. In 2001 deed de politie een inval bij de gevreesde huurmoordenaar Walter Schiavone. Deze bleek een exacte kopie te hebben gemaakt van het huis van Tony Montana in Scarface.

Scarface
Tony Montana: "You know what? Fuck you! How about that? "