'Mogelijk zelfmoord om bangalijst'

Een 13-jarig meisje uit Pijnacker heeft woensdagavond zelfmoord gepleegd. Dit bevestigt de politie. Vermoed wordt dat het meisje zich van het leven heeft beroofd omdat haar naam op een zogenoemde 'bangalijst' zou staan.

Het meisje werd zwaargewond aangetroffen in een bos in haar woonplaats. Ze is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. Daar is ze later bezweken aan haar verwondingen.

De vestigingsdirecteur van de school waar het meisje op zat, meldt dat er een 'treurige sfeer' op de school is. Hij geeft aan niets te weten van een mogelijke bangalijst. Ook de politie kan geen commentaar geven over het bestaan van een bangalijst.

Een bangalijst is een fenomeen dat sinds kort de kop op steekt onder jongeren. Scholieren sturen deze lijstjes, waarin een top tien van meisjes staat die volgens hen de grootste sletten zijn, aan elkaar door via social media. Van het imago dat meisjes door zo'n lijst krijgen, komen ze vervolgens maar moeilijk af, terwijl ze vaak zonder noemenswaardige aanleiding op een dergelijke lijst verschijnen.