X Factor-winnaar Jaap wordt pizzabakker

Jaap Reesema opent na de zomer een pizzarestaurant in Amsterdam. De zanger, die twee jaar geleden X Factor won, gaat binnenkort samen met zijn goede vriend Sander Schimmelpenninck een maand naar Parijs om de kneepjes van het pizzabakken te leren, schrijft het AD.

De 27-jarige Jaap kan momenteel leven van het zingen en is niet van plan te stoppen als zanger. "Maar ik heb, als ik een optreden in een week heb, geen zin om de resterende dagen stil te zitten", vertelt hij. "Daarnaast lijkt het me zinvol en veiliger om ook op andere paarden te wedden."

Reesema vindt dat het 'best goed' gaat met zijn muzikale carrière en wil aan de weg blijven timmeren als zanger. "Ik ben bezig met een nieuwe Nederlandstalige cd die over driekwart jaar moet verschijnen."

Jaap is van plan om in het begin zelf achter het fornuis van zijn restaurant te staan en pizza's te bezorgen. "Uiteindelijk willen we het kokkerellen natuurlijk delegeren aan een kok en personeel aannemen, zodat we onze handen weer vrij krijgen voor andere activiteiten." Waar het restaurant Pink Flamingo komt te staan, is nog niet zeker. "We zitten in de afrondende fase met twee vastgoedhandelaren over twee geschikte panden."