[CL] Uitslag AC Milan - FC Barcelona

Vanavond stonden er opnieuw twee partijen uit de kwartfinales van de Champions League 2011/12 op het programma. FC Barcelona en AC Milan stonden hierin opnieuw tegenover elkaar. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen in San Siro eindigde in 0-0.

Beide ploegen stonden ook al in de groepsfase tegenover elkaar. Destijds eindigde de ontmoeting in Camp Nou in 2-2, terwijl Barcelona in San Siro met 2-3 wisten te winnen. Vanavond vielen er echter geen doelpunten. Barcelona was echter voor rust wel de betere ploeg. De formatie van Pep Guardiola tikte bij vlagen de Italiaanse ploeg weg, maar op het laatst liepen de aanvallen vaak vast.

Via counters werd Milan ook een paar keer gevaarlijk. Zo waren Robinho, oud-Barcelona spits Ibrahimovic en Seedorf dichtbij een treffer. Na rust was Milan aggressiever in de duels en daardoor nam het overwicht van Barcelona af. In de slotfase zette de Spaanse ploeg nog aan voor een slotoffensief. Messi was dichtbij de 0-1. De Argentijn, die een onzichtbare rol speelde, zag Milan-goalie Abbiati knap redden.

Karakteristieken:

AC Milan

0 - 0

FC Barcelona

 
 Gele kaart: Seedorf, Nesta, Ambrosini, (AC Milan), Keita, (FC Barcelona)
 
Stadion: San Siro, Milaan
Toeschouwers: 80.000
Arbiter: Eriksson (Zwe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Abbiati
Bonera
Nesta (Mesbah/75)
Mexes
Antonini
Nocerino
Ambrosini
K. Boateng (Emanuelson/67)
Seedorf
Robinho (El Shaarawy/52)
Ibrahimovic
  Valdés
Alves
Piqué
Mascherano
Puyol
Xavi
Busquets
Keita
Sánchez (Pedro/76)
Messi
Iniesta (Tello/65)