Verbeek hoopt op meer ruimte tegen Valencia

AZ begint morgenavond aan de kwartfinales in de strijd om de Europa League. De Alkmaarder formatie treft Valencia en speelt het eerste duel in het eigen AFAS-stadion. Eerder vandaag blikte trainer Gertjan Verbeek vooruit op dit treffen.

"Valencia speelt op z’n Spaans, een spel waarmee Barcelona momenteel de wereld verovert. Dat is modern voetbal. Wel staat Valencia meer open dan Udinese. Dat ligt ons meer dan het verdedigende Italiaanse spel. We gaan in de omschakeling ruimte krijgen", liet Verbeek tijdens de persconferentie weten.

AZ kan in de eerste wedstrijd tegen Valencia niet beschikken over Roy Beerens (blessure) en Nick Viergever (schorsing). Daarnaast zijn ook Ceslo Ortiz en Etiënne Reijnen niet inzetbaar. Verbeek: "Etiënne kreeg gisteren tegen Jong FC Groningen een schandalige doodschop van Nicklas Pedersen. Belachelijk. Ook Celso kreeg een schop. Reijnen loopt op krukken en Ortiz moest met de brancard van het veld af. Zo heb je geen blessures en zo heb je er twee bij door belachelijke acties van anderen."

Verbeek besloot de persconferentie met de woorden: "Dit zijn de krenten in de pap. Je bent als speler maar een paar keer in je carrière zo dicht bij iets moois. Voor AZ is het niet de eerste keer. Dit elftal heeft er minder ervaring mee. We hebben veel lol en we zijn elke keer weer benieuwd hoe we in moeilijke omstandigheden ons eigen spel kunnen spelen, waarmee we de tegenstander hopen te verrassen. Ongeacht de uitslag: je moet uiteindelijk het gevoel hebben dat je er alles aan gedaan hebt."