Pincodes smartphone gemakkelijk te kraken

Het blijkt dat je je iPhone of Android smartphone het beste kunt beveiligen met een lange en complexe toegangscode als je wil voorkomen dat justitie je gegevens te pakken krijgt. Zoals in het filmpje hieronder te zien is, is het met de tool XRY, van het Zweedse Micro Systemation, heel eenvoudig om alle gegevens van de smartphone naar de computer te kopiëren.

Al in meer dan 60 landen wordt XRY gebruikt door justitie en politie. De tool haalt gegevens van en informatie over de gebruiker op zoals de GPS-locatie, bestanden, gesprekslogbestanden, sms-berichten en toetsaanslagen. Mike Dickinson, marketingdirecteur, geeft aan dat de tool geen gebruik maakt van een backdoor in het toestel zelf, maar zoekt het net als jailbreakers beveiligingslekken in de software.

Dickinson wilde niet kwijt welke kwetsbaarheden XRY precies gebruikt. Hij gaf wel toe dat langere pincodes moeilijker te omzeilen zijn: "Hoe complexer het wachtwoord, hoe langer en moeilijker het wordt om toegang tot de telefoon te krijgen. In sommige gevallen duurt een brute force zolang dat het niet waard is om te doen." Van de 75 mensen die er in het bedrijf werken, houdt bijna de helft zich bezig met de ontwikkeling en onderzoek.

Makkeljk te kraken (Bron: YouTube)