Ngmoco overtuigd van free-to-play games

Gratis spellen zijn binnen enkele jaren vergelijkbaar met de huidige games voor spelcomputers. Gamers kunnen deze spellen uitbreiden door bijvoorbeeld extra missies te kopen. Studiobaas Ben Cousins, van gamestudio Ngmoco, noemt dit de derde stap van het zogenoemde free-to-play-verdienmodel. Dat heeft hij gezegd tegenover de website Gamesindustry.

Op dit moment zorgen gratis spellen ervoor dat gamers beperkt worden binnen de mogelijkheden van een spel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de verplichte wachttijd om een handeling uit te kunnen voeren. Door te betalen wordt het negatieve aspect tijdelijk opgeheven.

Volgens Cousins moet dit anders. Hij voorspelt tegenover de website dat gamers hun gratis games juist kunnen uitbreiden met spelfuncties en extra levels. Sociale aspecten, zoals het uitnodigen van vrienden via Facebook, zouden niet nodig zijn.

Een soortgelijk verdienmodel wordt op dit moment gebruikt bij games voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Deze spellen worden weliswaar verkocht in de winkel, maar kunnen tegen betaling uitgebreid worden met nieuwe missies, gamepersonages en levels. "Ik ben er honderd procent zeker van dat we die kant op gaan", zegt Cousins over de toekomst van gratis aangeboden spellen.


Downloadbare extra's volgende stap gratis games.