Michael Bay: Turtles blijven turtles

Michael Bay is wederom in de pen geklommen om fans van de Teenage Mutant Ninja Turtles gerust te stellen. "De personages die jullie kennen blijven precies hetzelfde, en ja, de Turtles gedragen zich nog steeds als pubers", schrijft hij op het blog Shoot For the Edit.

De producent kondigde eerder deze maand aan dat de schildpadden in zijn film geen mutanten zijn, maar buitenaardse wezens. Dat viel bij fans niet in goede aarde, omdat veel karaktereigenschappen van de Turtles, hun voorliefde voor pizza bijvoorbeeld, door hun mutatie te verklaren zijn.

De 47-jarige maker van onder meer de Transformers-films legde ook uit waarom de filmtitel is gewijzigd van Teenage Mutant Ninja Turtles naar simpelweg Ninja Turtles. "Dat was een marketingbeslissing van filmstudio Paramount, die wilde een eenvoudiger titel."

"Het scenario wordt geschreven door twee heel slimme schrijvers, waarvan een zelfs een bedenker is van de oorspronkelijke tv-serie", gaat Bay verder. "Zij vinden het heel belangrijk dat ze deze films vooral maken voor de fans. Geef ze gewoon een kans."

Hij benadrukt dat het hele team bestaat uit fans van de tv-serie uit de jaren tachtig en negentig over gemuteerde, pizza-etende schildpadden met vechtkunsten. Daaronder valt ook Jonathan Liebesman, de regisseur. " Hij laat jullie niet in de steek", eindigt Bay zijn betoog.

Ninja Turtles moet eind volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien en verschijnt ook in 3D.


Michael Bay: Turtles blijven turtles (Foto: Novum)